Ομαδική ολλανδική αγωγή ζητά σχεδόν €5 δις από την Apple για υπερχρεώσεις στο App Store

(Photo: AleksandarNakic/Getty Images)

Ένας ολλανδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός θέλει να κερδίσει €5 δισεκατομμύρια ευρώ από την Apple –το ποσό που σκοπεύει να διεκδικήσει σε μια ομαδική αγωγή που στοχεύει σε πιθανές υπερχρεώσεις στο App Store.

Το Consumer Competition Claims Foundation ζητά αποζημίωση περίπου $5.6 δισεκατομμυρίων και καλεί τους χρήστες της ΕΕ που έχουν αγοράσει μια εφαρμογή για iPhone ή iPad ή έχουν κάνει μια αγορά εντός εφαρμογής με οποιαδήποτε συσκευή να συμμετέχουν στην αγωγή.

“Οι καταναλωτές έχουν υπερχρεωθεί με 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τις αγορές εφαρμογών και εντός εφαρμογής και θα πρέπει να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων”, αναφέρει ο ιστότοπος του ιδρύματος. “Η Apple αποκόμισε αυτό το υπερβολικό κέρδος εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στην αγορά εις βάρος των ευρωπαίων καταναλωτών”.

Αυτή η μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Άμστερνταμ δεν φαίνεται να έχει καταθέσει ακόμη την εν λόγω αγωγή. Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της δεν απάντησε σε ένα email που εστάλη την Τετάρτη το πρωί που ρωτούσε σχετικά από το PCMag. Το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Apple δεν απάντησε και αυτό σε αίτημα για σχόλιο.

Ο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο