Ολοκαύτωμα: 99χρονη που επιβίωσε από τη φρίκη του Άουσβιτς τιμήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο για τα διδακτικά βίντεό της στο TikTok

Μια 99χρονη γυναίκα που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα και τώρα έχει γίνει διάσημη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok για τα βίντεό της που περιγράφουν τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βραβεύτηκε με τον τίτλο MBE στο παλάτι του Ουίνδσορ της Βρετανίας από τον βασιλιά Κάρολο.

Η Λίλι Έμπερτ, ιδρυτικό μέλος του κέντρου για τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρίστηκε για τις υπηρεσίες που παρέχει όσον αφορά στο να διδάξει τις νέες γενιές για το Ολοκαύτωμα.

Την 99χρονη συνόδευσε στο παλάτι του Ουίνδσορ ο δισέγγονός της 19χρονος Ντοβ Φόρμαν. Το διδακτικό υλικό που δημιουργούν στο TikTok έχει εκατομμύρια θεάσεις και η Έμπερτ είναι μια από τις διασημότητες της πλατφόρμας.

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάποιοι άνθρωποι με κυνηγούσαν και ήθελαν να με σκοτώσουν για τη θρησκεία μου και τώρα λαμβάνω αυτή τη μεγάλη τιμή. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν ακριβώς πόσα πολλά πράγματα σημαίνει αυτό για μένα», τόνισε η Έμπερτ και συνέχισε:

«Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως αν επιβίωνα τότε θα έλεγα σε όλο τον κόσμο τι μας συνέβη στο Άουσβιτς – ότι υπήρχαν άνθρωποι που πέθαναν μόνο και μόνο για τα πιστεύω τους. Μας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο