Ολλανδική ρυθμιστική αρχή αντιτίθεται στις πολιτικές του Apple App Store

Η Ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών (ACM) έδωσε εντολή στην Apple να αλλάξει τις πολιτικές της στο App Store, ώστε οι εφαρμογές dating να μπορούν να προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής με πληρωμής μέσω τρίτων.

«Η Apple θα πρέπει να προσαρμόσει τις συνθήκες πρόσβασης στο ολλανδικό App Store για παρόχους εφαρμογών γνωριμιών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ACM. «Οι πάροχοι εφαρμογών γνωριμιών πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιούν συστήματα πληρωμών εκτός του συστήματος πληρωμών της Apple στο App Store. Στο πλαίσιο αυτό, οι πάροχοι εφαρμογών γνωριμιών πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα να αναφέρονται μέσα στις εφαρμογές τους σε επιλογές πληρωμής εκτός της εφαρμογής».

Η ρυθμιστική αρχή έδωσε περιθώριο στην Apple δύο μήνες για να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές. Εάν η εταιρεία δεν τηρήσει αυτή την προθεσμία, θα της επιβληθεί πρόστιμο περίπου $5,6 εκατομμυρίων (5 εκατομμύρια ) την εβδομάδα έως το μέγιστο ποσό των $56 εκατομμυρίων (50 εκατομμυρίων EUR) συνολικά. Αυτό, με την προϋπόθεση ότι η εντολή ισχύει —η Apple δήλωσε στο The Verge ότι «διαφωνεί με την εντολή που εκδόθηκε από την ACM…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο