Οι Χάρτες Google σας επιτρέπουν τώρα να ελέγχετε την τοπική ποιότητα του αέρα

Η τελευταία λειτουργία των χαρτών Google σας επιτρέπει να ελέγχετε την ποιότητα του αέρα γύρω σας.

Ενεργοποιήστε το νέο επίπεδο ποιότητας αέρα στην εφαρμογή iOS ή Android για να παρακολουθείτε τον AQI (δείκτη ποιότητας αέρα) και να αποφασίζετε αν θα απολαύσετε τη φύση ή θα μείνετε μέσα.

Η λειτουργία αυτή είχε ανακοινωθεί πέρυσι ως μία από τις 100 και πλέον βελτιώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) – μεταξύ των οποίων και ένα επίπεδο καιρού που αναδεικνύει τις τρέχουσες και προβλεπόμενες θερμοκρασίες και συνθήκες. Τώρα που κυκλοφορεί στις παγκόσμιες αγορές, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τον δείκτη AQI πατώντας το εικονίδιο των επιπέδων και επιλέγοντας “Ποιότητα αέρα” (πράσινος κύκλος με τρεις κυματιστές λευκές γραμμές).

Όπως αναφέρει το XDA Developers, ο χάρτης ‘’ξεζουμάρει’’ αυτόματα για να κάνει μια προεπισκόπηση της ποιότητας του αέρα σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή. ‘’Ρολάρετε’’ τα δάχτυλά σας στην οθόνη ή πατήστε τα κουμπιά συν και μείον για να δείτε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Οι κοντινοί σταθμοί παρακολούθησης εμφανίζονται ως μικρές φυσαλίδες, επισημαίνοντας τη βαθμολογία με την αντίστοιχη χρωματική κουκκίδα – από σκούρο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο