Οι Χάρτες Google σας ενημερώνουν πλέον για το πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσετε στα διόδια

Το Google Maps σας επιτρέπει ήδη να αποφεύγετε τους δρόμους με διόδια όταν ζητάτε οδηγίες οδήγησης, αλλά τώρα μπορεί να σας δώσει μια εκτίμηση του πόσο θα κοστίσει αν επιλέξετε μια τέτοια διαδρομή.

Η ενημερωμένη έκδοση του Google Maps, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, προσφέρει τώρα τη δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του ναύλου διοδίων στην ενότητα Ρυθμίσεις (Settings) > Πλοήγηση (Navigation) > Δείτε τις τιμές των διοδίων (See toll pass prices).

Οι εκτιμήσεις των τιμών των διοδίων βασίζονται σε “αξιόπιστες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές διοδίων” και λαμβάνουν υπόψη την ημέρα της εβδομάδας και την ώρα της ημέρας που θα περάσετε. Η Google αναφέρει ότι η λειτουργία διοδίων θα καλύπτει “σχεδόν 2.000 δρόμους με διόδια στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία”, ενώ σύντομα θα προστεθούν και άλλες χώρες. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα η συγκεκριμένη λειτουργία.

Η Google λέει επίσης ότι οι Χάρτες “θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις να εμφανίζουν τις τιμές των διοδίων με ή χωρίς…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο