Οι σκληρές ιστορίες πίσω από τις διασημότερες παιδικές ταινίες της Ντίσνεϊ

Κομμένα άκρα, σκελετοί και δολοφονίες «κρύβονται» πίσω από τα δημοφιλέστερα παραμύθια όλων των εποχών 

Πώς θα μπορούσε κανείς να συνδέσει τους 7 νάνους στη «Χιονάτη» με παιδιά – εργάτες του 16ου αιώνα που παραμορφώθηκαν από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης; Και ποιος θα πίστευε ότι η πρωτότυπη ιστορία πίσω από τη «Σταχτοπούτα» είχε να κάνει με κομμένα… δάχτυλα;

Οξύμωρο και όμως πραγματικότητα. Πολλές από τις παιδικές ταινίες της Ντίσνεϊ που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της φαντασίας, της νεραϊδόσκονης και τoυ «happy end», κρύβουν αιματοβαμμένες ιστορίες πίσω τους.

Μεγάλοι παραμυθάδες του παρελθόντος, όπως οι αδελφοί Γκριμ, δάνεισαν την πρώτη ύλη για να μεταφερθούν οι ιστορίες τους στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, οι κλασικοί ήρωες των πρωτότυπων έργων δεν είχαν πάντα την ίδια κατάληξη. Ακόμη, πολλοί από αυτούς λέγεται πως ήταν υπαρκτά πρόσωπα, που στις περισσότερες περιπτώσεις βίωναν τραγικά γεγονότα.

Ακολουθούν μερικές σκληρές ιστορίες, που αποτέλεσαν θεμέλιο λίθο για τις παιδικές ταινίες.

Σταχτοπούτα
Η ιστορία της Σταχτοπούτας έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα την ταινία της Ντίσνεϊ το 1950. Πρόκειται για ένα παραμύθι που έχει υποστεί πολλές παραλλαγές, πολύ πριν καταλήξει στην παρακαταθήκη του κολοσσού παραγωγής ταινιών….

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο