Οι λογαριασμοί στο Instagram από χρήστες κάτω των 16 θα προρρυθμίζονται σε ιδιωτικούς


(Ρυθμίσεις απορρήτου στο Instagram)

Το Instagram ανέφερε σήμερα πως οι χρήστες κάτω των 16 ετών που εγγράφονται στην εφαρμογή θα μπαίνουν αυτόματα σε ρύθμιση ιδιωτικού λογαριασμού. Οι ήδη υπάρχοντες λογαριασμοί θα παρατηρήσουν ειδοποιήσεις που τους παροτρύνουν να σκεφτούν να μετατραπούν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς.

“Ιστορικά, έχουμε ζητήσει σε νεαρούς χρήστες να επιλέξουν μεταξύ ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού λογαριασμού όταν εγγράφονται στο Instagram, αλλά η πρόσφατή μας έρευνα έδειξε πως εκτιμούν μια πιο ιδιωτική εμπειρία” δήλωσε η εφαρμογή, που ανήκει στο Facebook, μέσω blog post. “Μέσω δοκιμών, οι οχτώ από τους δέκα δέχτηκαν την προκαθορισμένη ρύθμιση ιδιωτικού λογαριασμού κατά την εγγραφή”.

Οι έφηβοι που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μπορούν να αλλάξουν από ιδιωτικό σε δημόσιο λογαριασμό όποτε θελήσουν.

Η ιδέα, φυσικά, είναι να προστατευτούν οι νεαρότεροι χρήστες από επιτήδειους, ή αυτούς που παρουσιάζουν “πιθανώς ύποπτη συμπεριφορά”, όπως αναφέρει και το Instagram. Γι’ αυτό, η εταιρεία δήλωσε πως σχεδίασε “νέα τεχνολογία” για να ανιχνεύσει λογαριασμούς που πραγματοποιούν τέτοιου είδους συμπεριφορές, που σημαίνει “λογαριασμούς που ανήκουν σε ενήλικες που ίσως έχουν μπλοκαριστεί ή αναφερθεί από ένα νεότερο χρήστη, για παράδειγμα” ανέφερε το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο