Οι κλήσεις σε τηλέφωνα Android μπορούν να υποκλαπούν μέσω των αισθητήρων κίνησης

Ερευνητές ασφαλείας από πέντε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν για να δείξουν πώς μπορεί κανείς να κρυφακούει τηλέφωνα Android χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες κίνησης τους. To λεγόμενο EarSpy αποδεικνύει πως οι κραδασμοί που παράγει το ηχείο του αυτιού ενός τηλεφώνου μπορούν στη συνέχεια να ανιχνευθούν από τους αισθητήρες κίνησης του.

Οι μετρήσεις επέτρεψαν στους επιστήμονες να μπορούν να αναγνωρίσουν τα λόγια ή την ταυτότητα του ομιλούντος. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά με το μεγάφωνο ενός τηλεφώνου. Με την έλευση του στερεοφωνικού ήχου στα σύγχρονα τηλέφωνα, τα ακουστικά γίνονται όλο και πιο ισχυρά, επιτρέποντας στους ερευνητές να εφαρμόσουν αλγόριθμους machine learning που μπορούσαν να κρυφακούσουν τους κατόχους της συσκευής συλλέγοντας δεδομένα από τους αισθητήρες κίνησης.

Για να αποδείξουν ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων πρέπει να εξομαλύνουν την ηχητική πίεση κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών και να βεβαιωθούν ότι η τοποθέτηση των αισθητήρων κίνησης δεν τους επιτρέπει να συλλαμβάνουν τους κραδασμούς του ακουστικού με ευδιάκριτο τρόπο, χρησιμοποίησαν ένα παλιό OnePlus 3T του 2016, που δεν εμφανίστηκε στο φασματόγραμμα, σε αντίθεση με τον στερεοφωνικό ήχο ενός OnePlus 7T του 2019 και του νεότερου OnePlus 9.

Αυτή η επίθεση μπορεί εύκολα να αποτραπεί, ωστόσο, απλά μειώνοντας την ένταση του ακουστικού, έτσι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο