Οι γερουσιαστές αμφισβητούν το BetterHelp και το Talkspace εγείροντας ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

(Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images)

Μια τριάδα Δημοκρατικών γερουσιαστών έστειλε επιστολές στα στελέχη των εταιρειών BetterHelp και Talkspace ζητώντας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές ψυχικής υγείας διαχειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών.

Οι γερουσιαστές Elizabeth Warren (D-MA), Cory Booker (D-NJ) και Ron Wyden (D-OR) έστειλαν τις επιστολές στον πρόεδρο της BetterHelp, Alon Matas και στον πρόεδρο της Talkspace, Douglas Braunstein στις 22 Ιουνίου. Και τα δύο στελέχη κλήθηκαν να υποβάλουν τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των γερουσιαστών έως τις 6 Ιουλίου.

Τα ερωτήματα αυτά αφορούν τις πληροφορίες που μοιράζονται οι εφαρμογές ψυχικής υγείας με “διαφημιστές, μεσίτες δεδομένων, εταιρείες έρευνας και ανάλυσης και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της Meta”, πώς ανωνυμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών και πόσο έλεγχο έχουν οι χρήστες πάνω στα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι γερουσιαστές λένε ότι “πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι πλατφόρμες που αυτοδιαφημίζονται ως “οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή θεραπεία” συλλέγουν, εξορύσσουν και διαδίδουν ιδιωτικές πληροφορίες για τους πελάτες τους” εκμεταλλευόμενες μια “ρυθμιστική γκρίζα ζώνη” όσον αφορά τις εφαρμογές τηλεϊατρικής.

Οι γερουσιαστές εξηγούν:

“Ανησυχούμε εδώ και καιρό για την…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο