Οικονόμου: Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το «predator»

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για το λογισμικό παρακολούθησης «predator»

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν αγοράσει και χρησιμοποιούν το λογισμικό παρακολούθησης το «predator».

«Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού» τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Όπως υπογραμμίζει και το κείμενο της Google μιλάει για εκτίμηση (assess), στις αναφορές στις διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων, η Ελλάδα και η Ισπανία.
«Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης στη χώρα μας, με το συγκεκριμένο λογισμικό, έχουν επιληφθεί τόσο η Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπικουρούμενη από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας εντυπώσεων και αντιπολίτευσης, στο εσωτερικό της χώρας, με τέτοια μέσα δείχνει την απόγνωση όσων το επιχειρούν» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει «κόλαφο για την κυβέρνηση» την «αποκάλυψη» της Google ότι κρατικοί φορείς έχουν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο