Οικογένειες με 2 παιδιά τα πιο μεγάλα φορολογικά υποζύγια στην Ελλάδα και στην ΕΕ


Έπειτα από μια δεκαετία κρίσης, τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ούτε καν εκεί που ήταν το 2015. Για την ακρίβεια μάλιστα, τα καθαρά εισοδήματα παραμένουν χαμηλότερα εν σχέσει με 5 χρόνια πριν, παρότι «στα χαρτιά» οι ονομαστικές αποδοχές αυξήθηκαν!

Πού πήγαν οι “αυξήσεις”; Προφανώς τις πήρε το Κράτος! Και αυτό καθιστά υψίστης σημασίας τις νέες φοροελαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν για την διετία 2021-2022.

Η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ “Taxing Wages 2020-2021” για τα μισθολογικά βάρη στη χώρα μας (φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) δείχνει ότι ακόμα και οι …αυξήσεις μισθών έχασαν το νόημα και την αξία τους τα τελευταία χρόνια. Μετά από 5 χρόνια βαριάς φορολογίας, ο μέσος Έλληνας το 2020 έπαιρνε 306 ευρώ μεγαλύτερο ονομαστικό μισθό από το 2015. Αλλά στα χέρια του πιάνει τελικά 50 ευρώ λιγότερα από τότε. Ποιος πληρώνει τους φόρους στην Ελλάδα

Το ελληνικό παράδοξο έχει εξήγηση και λέγεται υπερφορολόγηση! Ακόμα και μετά τη μείωση φόρων που υπήρξαν το 2019 και 2020, οι Έλληνες εργαζόμενοι με 2 παιδιά αναδεικνύονται «πρωταθλητές φόρων» μόνον στη χώρα τους, δεύτεροι στην ΕΕ μετά τους Γάλλους και τέταρτοι στον κόσμο μετά από Τουρκία και Σουηδία.