Ντόναλντ Τραμπ: Eπιστρέφει στο Facebook και το Instagram

Η Meta ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τους λογαριασμούς του Aμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά την διετή αναστολή που του είχε επιβληθεί στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Facebook και το Instagram, αφού η μητρική εταιρεία Meta ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη διετή αναστολή των λογαριασμών του. Η αναστολή θα λήξει «τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο κολοσσός των social media που «έθεσε νέες προστατευτικές δικλίδες ασφαλείας για να αποτρέψει πιθανή επανάληψη αδικημάτων».

Το κοινό «θα πρέπει να μπορεί να ακούει τι λένε οι πολιτικοί του» ανακοίνωσε ο Νικ Κλέγκ, πρόεδρος του Meta για τις παγκόσμιες υποθέσεις. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποβληθεί επ’ αόριστον από το Facebook και το Instagram μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο το 2021. Η εταιρεία είχε αναλάβει δράση μετά τον «έπαινο του Τραμπ στους ανθρώπους που ενεπλάκησαν σε βία στο Καπιτώλιο», είπε ο Κλεγκ. «Η αναστολή ήταν μια έκτακτη απόφαση που ελήφθη υπό έκτακτες συνθήκες», πρόσθεσε.

Ένας αναθεωρημένος έλεγχος διαπίστωσε ότι οι λογαριασμοί του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο