Ντόναλντ Τραμπ: Κάνει μηνύσεις σε Facebook, Google και Twitter αλλά και στους CEO των εταιριών

Ο Ντόναλντ Τραμπ κινείται νομικά εναντίον των «κολοσσών» του διαδικτύου και των CEO τους, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για πολιτική λογοκρισία σε βάρος του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον των Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Σουντάρ Πιτσάι και Τζακ Ντόρσεϊ, τους CEO των Facebook, Google και Twitter αντίστοιχα, όπως και εναντίον των εταιριών. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που είχε δεχθεί αποκλεισμούς από τις πλατφόρμες των εταιριών στο διαδίκτυο μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, αρκετές φορές έχει εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον τους και τώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

ειδησεισ

«Σήμερα, προχωράω σε αγωγή κατηγοριών έναντι των τεχνολογικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google και Twitter, όπως και εναντίον των CEO τους, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Σουντάρ Πιτσάι και Τζακ Ντόρσεϊ», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το Sky News, οι εταιρίες και οι εκπρόσωποί τους δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό.

Στη διάρκεια της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιχειρήσει τη μεταρρύθμιση των κανόνων για τα social media, και ειδικότερα του νόμου που επιτρέπει στις πλατφόρμες να εκτελούν εποπτεία περιεχομένου «καλής πίστης»…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο