Νευροεπιστήμη: Αυτός είναι ο μοντέρνος ηγέτης

Η νευροεπιστήμη έρχεται να φέρει αδιάσειστες απαντήσεις σε αυτά που παρατηρεί η ψυχολογία. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο ηγέτης φεύγει από τα νούμερα και εστιάζει στις σχέσεις που τα εξασφαλίζουν.

Το coaching σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του International Coaching Federation (Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching), είναι «ο συνεταιρισμός με τον πελάτη σε μια δημιουργική διαδικασία, που προκαλεί τη σκέψη και τον εμπνέει να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό του δυναμικό». Στα πλαίσια αυτής της δημιουργικής διεργασίας ο coach ενθαρρύνει τον πελάτη να εστιάσει το ενδιαφέρον του στο παρόν και στο μέλλον και να θέσει βήματα που θα τον φέρουν πιο κοντά στη επίτευξη των στόχων του και των ονείρων του. O Χαράλαμπος Πετράς είναι ψυχολόγος, συγγραφέας, εξειδικευμένος στο Executive & Leadership Coaching, πλήρες μέλος του International Society for Coaching Psychology, ιδρυτής & διευθυντής του Athens Coaching Institute, Editor στο Athens Coaching Magazine.

Νευροεπιστήμη: Αυτός είναι ο μοντέρνος ηγέτης

30 ? true : false; var REFRESH_KEY = ‘refreshOnView’; var REFRESH_VALUE = autoRefresh ? ‘yes’ : ‘no’; if (sizes) { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId) .setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE) .addService(googletag.pubads()) .defineSizeMapping(getSizeMapping(googletag, sizes)); } else { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId) .setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE)…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο