Νίκος Μαστοράκης για Ζάχο Χατζηφωτίου: «Γίνε καλά αμέσως νέε μου. Είναι εντολή»

«Μάχη» να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο «μπον βιβέρ» Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης με ανάρτηση στο Facebook έδειξε τη θλίψη του για την είδηση επιδείνωσης υγείας του δημοσιογράφου Ζάχου Χατζηφωτίου, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο ΝΙΜΙΤΣ σε ηλικία 99 ετών.

Η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη

«ΣΟΒΑΡΑ Ο ΖΑΧΟΣ

Μαθαίνω ότι ένας πολύ φίλος, αν και ποτέ «κολλητός», ο Ζάχος ή αλλιώς Ζαχούλης, κατά κόσμον Ζάχος Χατζηφωτίου, μπήκε σήμερα επειγόντως στο Νίμιτς με σοβαρό πρόβλημα, πιθανόν ειλεό, που τον είχε απασχολήσει και πέρυσι.
Τον Ζαχούλη (γεννημένος το 1923 και βαθύτατα ερωτευμένος με το αυτοκίνητο και τους αγώνες) τον χάρηκα όταν ήρθε πέρυσι στο ACCS. Και χάρηκε κι εκείνος που είδε αυτοκίνητα… νεότερά του. Γίνε καλά αμέσως, νέε μου. Είναι εντολή».

Η ζωή του «Μπον Βιβέρ»

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής.

Γεννήθηκε το 1923 και είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κατάγεται από τα Ψαρά. Η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους, και εγκαταστάθηκε αρχικά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο