Νέο challenge στο TikTok ανησυχεί τους καθηγητές στις Η.Π.Α.

Σχολικοί φορείς και καθηγητές στις Η.Π.Α. κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη νέα τάση στην εφαρμογή TikTok και προειδοποιούν τους μαθητές πως θα υποστούν τις συνέπειες αν συμμετάσχουν στην πρόκληση η οποία έχει γίνει γνωστή ως «Slap a Teacher».

Το «χαστούκισε έναν καθηγητή», θεωρείται πως είναι το… επόμενο στάδιο της προηγούμενης πρόκλησης που ανησύχησε την αμερικάνικη σχολική κοινότητα με τίτλο «Devious Lick», η οποία προτρέπει μαθητές να κλέψουν ένα αντικείμενο που ανήκει στο σχολείο τους ή να κάνουν κάποια ζημιά στη σχολική περιουσία. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Μιζούρι, «KYTV», το καινούριο challenge ενθαρρύνει τους μαθητές να επιτεθούν στους καθηγητές τους χωρίς να τους πιάσουν και έπειτα να αναρτήσουν το βίντεο στο TikTok. Ως τώρα, δύο σχολικές περιφέρειες του Μιζούρι έχουν αναφέρει επιθέσεις σε εργαζομένους σχολείων.

Ένας καθηγητής στο Σπρίνγκφιλντ, δέχθηκε χαστούκι από μαθητή ο οποίος λάμβανε μέρος στο challenge, υποστήριξε το «KYTV». Στη Νότια Καρολίνα καταγράφηκε περιστατικό όπου μαθητής δημοτικού χτύπησε τη δασκάλα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, ανέφερε επιστολή του σχολείου προς τους γονείς στις αρχές του μήνα. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά, όπως η ληστεία και η καταστροφή σχολικής περιουσίας δεν είναι μια φάρσα. Είναι εγκληματική συμπεριφορά», έγραψε στην ίδια επιστολή ο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο