Νέα πρόεδρος του Signal: Δεν είμαστε WhatsApp

(Photo by Horacio Villalobos#Corbis/Getty Images)

Ένας νεοπροσληφθέντας ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας με ιστορία μεγάλης αντίθεσης στον τομέα της τεχνολογίας υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση στο συνέδριο Web Summit : Μην κοιτάτε μόνο την ασφάλεια της εφαρμογής μας, κοιτάξτε την εταιρική μας δομή.

“Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες για ένα βιώσιμο μέλλον εάν δεν έχουμε ένα πραγματικά ιδιωτικό μέσο για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας”, δήλωσε η Πρόεδρος της Signal Meredith Whittaker σε ομιλία της.

Η ομώνυμη messaging εφαρμογή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση, διασφαλίζοντας ότι τα μηνύματα μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο στις συσκευές του αποστολέα ή του παραλήπτη. Η Whittaker είπε στην επί σκηνής συνέντευξη Julia Angwin, ιδρύτρια και συντάκτρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Markup για ειδήσεις απορρήτου, ότι το να μην έχει κανένα κίνητρο κέρδους την κρατά “πλήρως εστιασμένη” στην ασφάλεια.

“Δεν έχουμε μετόχους ή κεφάλαια, επομένως δεν μας πιέζουν να δίνουμε προτεραιότητα στα κέρδη ή τη συνεχή ανάπτυξη”, είπε η Whittaker. “Δεν υπάρχει έξοδος δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εφαρμογή”.

Ο μοναδικός μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Signal στην αγορά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο