Μπριζίτ Μακρόν: Χαμός στα social media με δημοσίευμα ακροδεξιών ότι είναι τρανσέξουαλ

Τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου στη Γαλλία, έκαναν καλά τη βρώμικη δουλειά τους. Πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα με ανυπόστατα περιστατικά και λένε ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Σφοδρές αντιδράσεις στην Γαλλία μετά από δημοσιεύματα στα social media που λένε ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι αυτές οι αναρτήσεις προέρχονται κατά κύριο λόγο από ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου. 

Μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες το hashtag #JeanMichelTrogneux έχει γίνει viral, ενώ λίγες μόνο ώρες χρειάστηκαν για να διαβάσουν τα σχετικά δημοσιεύματα τουλάχιστον 66.000 άνθρωποι. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει – όπως ήταν αναμενόμενο – την αντίδραση της Μπριζίτ Μακρόν, της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, η οποία έχει ήδη απευθυνθεί στους δικηγόρους της για να κινηθεί νομικά κατά των λογαριασμών αυτών που διαδίδουν ότι είναι τρανσέξουαλ. 

Σύμφωνα με την  Liberation, μεγάλο ρόλο στη διασπορά αυτής της ψευδής είδησης για την Μπριζίτ Μακρόν παίζουν πολλοί ακροδεξιοί λογαριασμοί, οι οποίοι είναι και αρνητές του κορονοϊού, είναι κατά του εμβολιασμού και θεωρούν σαν βασικό τους εχθρό τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η αρχή έγινε από μια…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο