Μπακογιάννης στο Google #IamRemarkable: Η μάχη κατά των ανισοτήτων είναι μια διαρκής προσπάθεια

Στην δεύτερη ελληνική διοργάνωση της Google υπό τον τίτλο #IamRemarkable, που μεταφράζεται «Είμαι αξιοσημείωτος/η», συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι κυρίως, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η ενθάρρυνση των γυναικών να κατακτήσουν περισσότερες ηγετικές θέσεις. Σε διεθνές επίπεδο, έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 σεμινάρια #IamRemarkable, στα οποία έχουν συμμετάσχει πάνω από 140.000 άτομα από περισσότερες από 130 χώρες και πλέον η Ελλάδα είναι μια από αυτές.

ειδησεισ

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το #IamRemarkable, ο κ. Μπακογιάννης τοποθετήθηκε για τα ζητήματα των έμφυλων διακρίσεων, των ανισοτήτων αλλά και ως προς το όραμά του για να γίνει η Αθήνα μια πόλη πιο συμπεριληπτική. Ξεκινώντας από το παράδειγμα της γειτονικής Αλβανίας όπου 12 από τα 17 υπουργεία έχουν ως επικεφαλής γυναίκες, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «μπορούμε να το καταφέρουμε κι εμείς» και ότι η ισότητα δεν είναι μια υπόθεση στη λογική «δεν γίνονται εδώ αυτά, αυτά είναι για τους Βορειοευρωπαίους». Σημειώνοντας βεβαίως ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ορισμένα στατιστικά στοιχεία τα οποία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «αν συνεχίσουμε με…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο