Μολδαβός blogger κάνει δώρο αεροσκάφη στην Ουκρανία μετά από βασανιστήρια που υπέστη στη Ρωσία

Αεροσκάφη αξίας 100.000 δολαρίων, υποσχέθηκε στον Ουκρανικό στρατό, ο γνωστός blogger του Tik-Tok Nekoglai, εξαιτίας των βασανιστηρίων που υπέστη στη Ρωσία.

Ο Νικολάι Λέμπεντεφ όπως και είναι το όνομά του, κατάγεται από τη Μολδαβία και ζούσε στη Μόσχα μέχρι πέρυσι, και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς bloggers στο ρωσόφωνο τμήμα, με περίπου 9,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο Tik-Tok.

Συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2022 επειδή ανάρτησε ένα βίντεο-παρωδία, στο οποίο έδειχνε έναν Ρώσο στρατιώτη να πετάει χειροβομβίδες στον εαυτό του. Ο επίσημος λόγος της σύλληψης του ήταν ότι παραβίασε την μεταναστευτική νομοθεσία.

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να τον απελάσει από τη Μόσχα στη Μολδαβία. Ο Nekoglai κατέγραψε ένα βίντεο συγνώμης, στο οποίο εμφανίσθηκε με ξυρισμένο το κεφάλι και στο οποίο φαίνονται σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του. Αργότερα δήλωσε ότι υπέστη βασανιστήρια στην αστυνομία, όπου προσπάθησαν να τον βιάσουν με ένα μπουκάλι.

Τώρα ο Nekoglai ηχογράφησε ένα νέο βίντεο, στο οποίο λέει ότι «θα είναι εχθρός του ρωσικού καθεστώτος για το υπόλοιπο της ζωής του» και θα το πολεμήσει.

Υποσχέθηκε ότι θα αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον ουκρανικό στρατό διαθέτοντας περίπου 100 χιλιάδες δολάρια και θα τα παραδώσει προσωπικά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο