Μητσοτάκης στο TikTok: Οι 10 υποσχέσεις που θα τηρήσω και η μία που θα «σπάσω»

Νέο βίντεο στο TikTok ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση το βράδυ του Σαββάτου από την Βουλή. Στο νέο του βίντεο ο πρωθυπουργός αναφέρει πως θα κρατήσει 10 υποσχέσεις, ενώ… θα σπάσει μία!

Στο βίντεο αρχικά κρατά τις προγραμματικές δηλώσεις που είναι 50 σελίδες, τονίζοντας πως σύμφωνα με το νόμο είναι οι μόνες που έχει δικαίωμα ο ομιλητής να τις διαβάζει. Κανονικά καμία άλλη ομιλία δεν επιτρέπεται να τη διαβάζει κανείς.

Στη συνέχεια ανέφερε τους δέκα βασικούς στόχους μέχρι το 2027. Αρχικά είπε πως το 80% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από πράσινες πηγές, πρωτίστως από τον ήλιο και τον άνεμο.

Ακολούθησαν το YouthPass που αφορά κάθε νέο από 18-19 ετών με καταβολή 150 ευρώ για δράσεις πολιτισμού και ταξίδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Gov.gr επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος είναι το 90% των διαδικασιών του δημοσίου να ψηφιοποιηθούν.

Μίλησε για το πρόγραμμα «Στέγη», ενώ ανάφερε ότι 8.500 νέες φοιτητικές εστίες για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι υπό κατασκευή.

Στάθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου για τα ΑμεΑ, με έμφαση στη προσβασιμότητα, όπως στην αναμόρφωση του ΕΚΑΒ με πολλά μέτρα. Επισήμανε ότι για παράδειγμα 250 μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να παρεμβαίνουν ειδικά στην Αθήνα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο