Μητέρα γυναίκας «αράχνη» του Facebook: «Δεν είχε σχέσεις λόγων κιλών, της έδωσαν σημασία και χάρηκε»

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.

Η υπόθεση αναπέμφθηκε στο ΜΟΕ μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που καταθέσαν η 31χρονη γυναίκα που «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook και ένας εκ των συγκατηγορουμένων της. Όπως έκρινε ο Άρειος Πάγος το Εφετείο «εσφαλμένα» χαρακτήρισε τη συμμετοχή της κατηγορουμένης στην πράξη της ανθρωποκτονίας «ως συναυτουργία». Με την ίδια απόφαση του είχε επίσης κρίνει ότι η ποινή των υπολοίπων κατηγορουμένων πρέπει να επιμετρηθεί εκ νέου με βάσει τις νέες επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η συζήτηση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στο ΜΟΕ και με την έκδοση απόφασης ενδέχεται η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» να βγει από τη φυλακή, καθώς έχει ήδη εκτίσει 7 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ενδέχεται να «σπάσουν» και τα ισόβια των υπολοίπων κατηγορουμένων εφόσον τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν, κατά περίπτωση να αναγνωρίσει το δικαστήριο στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μεταφηβικής…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο