«Μην σπάτε σκόπιμα τα οστά στο πρόσωπό σας» – Πώς το «bone smashing» επηρεάζει τα νεαρά αγόρια στο TikTok

Η τελευταία επικίνδυνη τάση του TikTok προσπαθεί να πείσει τους χρήστες, και κυρίως τους νεαρούς άνδρες, να σπάσουν τα κόκαλά τους, για να πετύχουν ένα σμιλεμένο σαγόνι. Το «σπάσιμο των οστών» είναι η πρακτική του επανειλημμένου χτυπήματος των οστών, συνήθως των ζυγωματικών ή της γνάθου, με ένα σκληρό αντικείμενο, όπως ένα σφυρί, για να δημιουργηθούν μικροθραύσματα, με την ελπίδα ότι η δομή των οστών θα επουλωθεί σε ένα πιο ελκυστικό σχήμα.

Το hashtag #bonesmashing έχει 261,9 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, καθώς ορισμένοι χρήστες ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν στην τάση για να δημιουργήσουν ένα σμιλεμένο σαγόνι. Ευτυχώς, η πλειοψηφία των βίντεο φαίνεται να προέρχεται από χρήστες που τάσσονται κατά της πρακτικής.

«Ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να έρθω εδώ και να το πω αυτό, αλλά σας παρακαλώ μην σπάτε σκόπιμα τα οστά στο πρόσωπό σας», δήλωσε ο Dr. Prem Tripathi, πλαστικός χειρουργός στο Σαν Φρανσίσκο, σε ένα βίντεο στο TikTok. Ο ειδικός προειδοποίησε ότι τα σπασμένα ή κατακερματισμένα οστά επουλώνονται μόνα τους, αλλά μπορεί να μην επουλωθούν σωστά και να προκαλέσουν παραμόρφωση. «Αν δεν έχετε τα γονίδια για να ‘’ισχυρό’’ σαγόνι, δυστυχώς, πρέπει να δείτε έναν επαγγελματία», δήλωσε ο Tripathi.

Επίσης, απαξίωσε άλλες μεθόδους για τη δημιουργία μιας έντονης γραμμής…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο