Μην εμπιστεύεστε τις ετικέτες “Ασφάλεια δεδομένων” σε αυτές τις εφαρμογές για Android

Οι ετικέτες “Ασφάλεια δεδομένων” του Play Store για πολλές εφαρμογές Android ενδέχεται να χρειάζονται μια προειδοποιητική ετικέτα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Mozilla.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox έλεγξε τις ετικέτες της Google για τις 20 κορυφαίες δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές Android και διαπίστωσε ότι οι περισσότερες υποχρεωτικές γνωστοποιήσεις σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση και την κοινή χρήση δεδομένων δεν ταιριάζουν με τις περιγραφές στην πολιτική απορρήτου των εφαρμογών.

“Συνολικά, υπήρχαν τόσες πολλές σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των πολιτικών απορρήτου των εφαρμογών και των πληροφοριών που γνωστοποιούσαν στη φόρμα ασφάλειας δεδομένων της Google, ώστε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι εφαρμογές δεν αναφέρουν επαρκώς πληροφορίες από μόνες τους ,ώστε να παρέχουν στο κοινό οποιαδήποτε ουσιαστική διαβεβαίωση σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων τους”, αναφέρει η έκθεση. “Επιπλέον, η Google δεν κάνει αρκετά για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται στη Φόρμα Ασφάλειας Δεδομένων της είναι ακριβείς και ενημερωτικές για τους καταναλωτές”.

Ανάμεσα στις 20 κορυφαίες εφαρμογές επί πληρωμή κατά τη διάρκεια της ερευνητικής…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο