«Μαύρη ημέρα» για το Facebook: Mείωση των ενεργών χρηστών και 200 δις δολάρια «ζημιά»

H μετοχή της μητρικής του Facebook, Meta κατακρημνίζεται, οι ενεργοί χρήστες μειώνονται λόγω του ανταγωνισμού και ο Mάρκ Ζούκερμπεργκ προειδοποιεί ότι οι πελάτες ξοδεύουν πλέον περισσότερο χρόνο σε νεότερους αντιπάλους όπως το TikTok

Η μετοχή της Meta σημείωσε πτώση πάνω το 20%, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της, την ώρα που ο Mr Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ προειδοποίησε οτι οι χρήστες του περνούν περισσότερο χρόνο σε νεότερους αντιπάλους, όπως το TikTok της ByteDance.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Για πρώτη φορά στα 18 χρόνια της ιστορίας του το Facebook, σημείωσε πτώση του αριθμού των ενεργών χρηστών του ανά ημέρα. Η μητρική του Facebook, Meta Networks, έκανε γνωστό ότι οι ενεργοί χρήστες έπεσαν στους 1,929 δισεκατομμύρια το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, έναντι 1,93 δισεκατομμυρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

«Εάν οι μετοχές δεν ανακάμψουν, θα είναι η χειρότερη μέρα για τη μετοχή από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο ο όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2012 και μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες μειώσεις της αξίας μιας εταιρείας στην ιστορία» σχολίασαν οι New York Times.

Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης για επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης των εσόδων της, λόγω της «μάχης» από…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο