Μαρουσάκης για καιρό: Νέα επεισόδια σκόνης

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας και αφρικανική σκόνη.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες την εβδομάδα που διανύουμε. Μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, το πως εκείνο θα κινηθεί, ενώ παράλληλα συνιστά την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

ειδησεισ

«Η αφρικανική σκόνη θα πρωταγωνιστήσει και αυτή την εβδομάδα στο καιρικό «μενού». Προς το τέλος αυτής της εβδομάδας η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και πάλι», έγραψε ο κ. Μαρουσάκης στο Facebook.

Στο βίντεο που ανάρτησε ο μετεωρολόγος φαίνονται τα κύματα αφρικανικής σκόνης και η πορεία που αναμένεται να κινηθούν.

Για σήμερα, Τρίτη οι καιρικές συνθήκες θα είναι άστατες καθώς θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας με την αφρικανική σκόνη να είναι παρούσα τουλάχιστον έως και την Παρασκευή.

«Ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μας απασχολήσει εκ νέου από την Πέμπτη δίνοντας έναν μουντό, κλειστό καιρό, συνοδεία και πάλι αφρικανικής σκόνης», πρόσθεσε.

Η θερμοκρασία για σήμερα Τρίτη στα πιο βόρεια τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 27. Οι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο