Μαγιορκίνης: Δεν περιμένουμε να επιβαρυνθεί η αποκλιμάκωση από τη μετάλλαξη Όμικρον 2

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Παρατηρείται επιβράδυνση στη μείωση της διασποράς του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο»

Επιβράδυνση παρατηρείται στη μείωση της διασποράς του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη.

ειδησεισ

Μέσα από ανάρτηση του στο Facebook, ο καθηγητής επισήμανε ότι συνεχίζεται η βελτίωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας όπως είναι οι θάνατοι και πρόσθεσε ότι το στέλεχος Όμικρον 2 σταδιακά αυξάνει το ποσοστό του σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στην αποκλιμάκωση.

Ο καθηγητής ανέφερε: «Καθότι με ρωτάτε αρκετοί, παραθέτω την σημερινή ενημέρωση που είχα ετοιμάσει για την πορεία της COVID-19 και αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ κατά την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια μειώθηκε οριακά κατά 3%, ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική βελτίωση κατά 9%, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί δείχνει σαφή σημεία αποσυμπίεσης σε όλους τους δείκτες».

«Συγκεκριμένα ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υποχώρησε για ακόμα μία εβδομάδα κατά 8%. Ο αριθμός…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο