Μάρκ Ζούκερμπεργκ: Η άνοδος, η πτώση και οι «σκελετοί στην ντουλάπα» του Mr. Facebook

Νατάσα Παυλοπούλου Νατάσα Παυλοπούλου

10/10/2021 07:03

Το Facebook «βλάπτει τα παιδιά, πυροδοτεί τη διχόνοια και αποδυναμώνει τη δημοκρατία» κατήγγειλε μεταξύ άλλων η διάσημη πλέον πρώην εργαζόμενη στον κολοσσό Φράνσις Χόγκεν, στοχοποιώντας τον ίδιο τον Ζούκερμπεργκ για αθέμιτες πρακτικές και σκοτεινές αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Η κατάθεση-φωτιά στο Κογκρέσο, αλλά και το μυστηριώδες μπλακ-άουτ που «έριξε» το γίγαντα του διαδικτύου και τις θυγατρικές του το βράδυ της Δευτέρας (4/10) έστρεψαν ξανά τα φώτα της δημοσιότητας στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής, ο Μαρκ Έλιοτ Ζούκερμπεργκ είναι προγραμματιστής, επιχειρηματίας και…φιλάνθρωπος και όπως όλα δείχνουν θα κληθεί σύντομα να καταθέσει ξανά στο Κογκρέσο για τα έργα και τις ημέρες του.

Η «γέννηση» της πλατφόρμας

Ειναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν απο δεκαεπτά χρόνια, στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, με τη βοήθεια τριών συμφοιτητών του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ «έστησε» το Facebook. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν εγγραφεί οι μισοί φοιτητές.

Οι συγκάτοικοι του, Ντάστιν Μόσκοβιτς και Κρις Χιούζ τον βοήθησαν να προσθέσει χαρακτηριστικά και να καταστήσει τον ιστότοπο διαθέσιμο σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα.

Το Facebook έγινε γρήγορα εξαιρετικά δημοφιλές…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο