Κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα: Πώς γίνεται η εξόρυξη

Αρκετοί είναι οι Έλληνες που ασχολούνται σήμερα με την αγοραπωλησία (trading) κρυπτονομισμάτων σε διάφορες πλατφόρμες καθώς εκτιμάται πως το ποσοστό τους ανέρχεται σε διψήφιο αριθμό, ενώ αντίθετα η -πολύ ενεργοβόρα- εξόρυξη bitcoin ή ethereum έχει πλέον καταστεί απαγορευτική για τους ιδιώτες, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός στοιχίζει ακριβά και απαξιώνεται γρήγορα, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλή.

Την παραπάνω εκτίμηση για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων διατυπώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πολιτικός μηχανικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Γεώργιος Νώλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Lancom Ltd», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών κέντρων δεδομένων και της υπολογιστικής νέφους.

Με αφορμή την ταχεία άνοδο των κρυπτονομισμάτων -η οποία γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας- και το γεγονός ότι ολοένα περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται πλέον με αυτά, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναζήτησε επαγγελματίες με μακρά παρουσία στον χώρο της πληροφορικής και βαθιά γνώση της αγοράς, ώστε να σχηματίσει πιο εναργή εικόνα για το ποια είναι σήμερα η κατάσταση στην Ελλάδα και διεθνώς. Μεταξύ αυτών, ο Γ.Νώλης μίλησε επώνυμα και άλλοι ανώνυμα.

Ενέργεια όση καταναλώνει η Φιλανδία, το παράδειγμα της Κίνας και το τολμηρό Ελ Σαλβαδόρ

Τι είναι λοιπόν τα κρυπτονομίσματα; Όπως αναφέρουν στο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο