Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Νέοι περιορισμοί μετά την αύξηση των κρουσμάτων


Η Ιαπωνία αποφάσισε σήμερα να διευρύνει τους περιορισμούς έκτακτης ανάγκης λόγω της COVID-19 προκειμένου να καλύψουν τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, καθώς μια πρωτοφανής αύξηση των μολύνσεων εντείνει την πίεση στα νοσοκομεία στη φιλοξενούσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες πόλη Τόκιο και σε άλλα τμήματα της χώρας. Η Ιαπωνία είχε αποφύγει τις εκρηκτικές εξάρσεις της νόσου που παρουσιάστηκαν αλλού, όμως ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται γρήγορα καθώς οι νέες μολύνσεις κατέρριψαν υψηλό ρεκόρ στο Τόκιο, επισκιάζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και πυροδοτώντας αμφιβολίες για την απόκριση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντα Σούγκα στην πανδημία.

Ο Σούγκα ανακοίνωσε τα νέα βήματα -τα οποία είναι κυρίως εθελοντικά, αντίθετα με τα αυστηρά λοκντάουν που επιβλήθηκαν αλλού- καθώς οι νέες ημερήσιες μολύνσεις στο Τόκιο έφθασαν τις 5.042, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Σε όλη τη χώρα οι νέες μολύνσεις έφθασαν για πρώτη φορά τις 15.000, ενώ ειδικοί υγείας στην πρωτεύουσα δήλωσαν πως οι αριθμοί στο Τόκιο θα μπορούσαν να διπλασιαστούν σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK.

«Η κατάσταση επί του πεδίου (στα νοσοκομεία) είναι εξαιρετικά σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα σε ένα πάνελ ειδικών…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο