Κορονοϊός: O Τζο Μπάιντεν την «πάτησε» από αντιεμβολιαστές στο Tik Tok

Το TikTok εδώ και καιρό έχει αναδειχθεί σε μεγάλο «νικητή» στη «μάχη» των social media και, όπως φαίνεται, αυτό έχει προσελκύσει και κόσμο που το χρησιμοποιεί για να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν κυκλοφορούν διάφορα ανυπόστατες θεωρίες για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Στα δίχτυα των fake news του TikTok «πιάστηκε» μέχρι και ο Τζo Μπάιντεν, που εμφανίστηκε να παρουσιάζει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ως… μέτρο κατά των τυφώνων. «Εάν βρίσκεστε σε κάποια από τις πολιτείες που πλήττονται συχνά από τυφώνες, όπως η Φλόριντα και η περιοχή του Κόλπου του Μεξικού ή το Τέξας, ένα βασικό στοιχείο της προετοιμασίας είναι να εμβολιαστείτε άμεσα» φέρεται να αναφέρει. 

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξηγούσε ότι εφόσον οι κάτοικοι χρειαζόταν να μείνουν σε καταφύγια μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους, θα ήταν πιο ασφαλείς εάν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εγκαίρως.

«Θέλω να με προσδιορίζουν ως “καθαρόαιμη”»

«Αρνούμαι να με χαρακτηρίζουν στο εξής ως “ανεμβολίαστη”. Τώρα θέλω όλοι να με προσδιορίζουν ως “καθαρόαιμη”» αναφέρει μια κοπέλα σε ανάρτηση της στο Tik Tok. Και αυτό δεν είναι το μόνο περίεργο βίντεο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο