Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν sites και προφίλ στα social media με υπηρεσίες για αντιεμβολιαστές

Πυρετωδώς εργάζονται στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσουν sites και λογαριασμούς στα social media που προτρέπουν τους πολίτες να παρακάμπτουν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Μάλιστα, έχουν ήδη εντοπιστεί επτά τέτοιες περιπτώσεις, ενώ τα πορίσματα της έρευνας αναμένεται να παρουσιασθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021. 

Στις επτά αυτές περιπτώσεις που έχουν ήδη εντοπίσει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε sites και social media – όπως αναφέρει η ΕΡΤ – οι πολίτες παρακινούνται να παρακάμπτουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού, και τους υποδεικνύεται και ο τρόπος για να μην εντοπιστούν. Σ’ αυτές αναγράφονται ακόμη και ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών. Οι επιτήδειοι έχουν αναρτήσει ακόμα και πίνακα με συγκεκριμένο κοστολόγιο προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους ζητούν πληροφορίες και καταφέρονται κατά των αρχών.

Για όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Click4more: Αντιεμβολιαστές – Βασίλης Παπακώστας: Πώς εντοπίζουμε τους υποκινητές

Σημειώνεται ότι η εντατική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρχεται μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. «Ακολουθώντας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο