Κορίτσι γλίτωσε από τα χέρια παιδόφιλου χρησιμοποιώντας νοηματική που είχε μάθει από το TikTok

Τα social media σε γενικές γραμμές δεν πρέπει να τα παίρνουμε πολύ στα σοβαρά. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα. Ακόμα και να σώσουν ζωές. Ένας άνδρας συνελήφθη για την απαγωγή ενός 16χρονου κοριτσιού, αφού εκείνο χρησιμοποίησε σινιάλα έκτακτης ανάγκης στη νοηματική που είχε μάθει στο TikTok. Το κορίτσι χρησιμοποίησε τη νοηματική για να ειδοποιήσει άλλους οδηγούς για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Οι αστυνομικοί της κομητείας Laurel στο Κεντάκι συνέλαβαν τον Τζέιμς Μπρικ, 61 ετών, στις 4 Νοεμβρίου, αφού έλαβαν κλήση την Πέμπτη για ένα 16χρονο κορίτσι στο αυτοκίνητό του, κάνοντας γνωστές στο TikTok χειρονομίες που δηλώνουν ότι το πρόσωπο που τις κάνει μπορεί να είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Το κορίτσι ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε απαχθεί από το σπίτι της στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας και είχε περάσει από την πολιτεία της, το Οχάιο, το Τενεσί και το Κεντάκι μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη. Οι γονείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της.

Το σήμα που δηλώνει «χρειάζομαι βοήθεια – έκτακτη ανάγκη»

Το σήμα, που επιδεικνύεται σε πολλούς λογαριασμούς TikTok, συμπεριλαμβανομένου ενός που έχει δημιουργηθεί από τον ιστότοπο ειδήσεων NowThis, δείχνει ένα άτομο να σηκώνει την παλάμη του και να…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο