Κολοσσιαίo project από το Facebook για τη διασύνδεση της Νοτιοανατολικής Ασίας

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως σχεδιάζει δύο νέα υποθαλάσσια καλώδια για να συνδέσει τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Βόρεια Αμερική σε ένα εγχείρημα με τη Google και τοπικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών με στόχο την παροχή ταχύτερου Ίντερνετ.

«Με τις ονομασίες Echo και Bifrost, θα είναι τα δύο πρώτα καλώδια που θα περνούν μέσα από μια νέα διαδρομή, που θα διέρχεται από τη Θάλασσα της Ιάβας, και θα αυξήσουν τη συνολική υποθαλάσσια χωρητικότητα ανά τον Ειρηνικό κατά περίπου 70%» είπε στο Reuters ο Κέβιν Σαλβαντόρι, αντιπρόεδρος Δικτυακών Επενδύσεων του Facebook.

Δεν διευκρίνισε το μέγεθος της επένδυσης, μα είπε ότι ήταν «μια πολύ υλική επένδυση για εμάς στη νοτιοανατολική Ασία».

Τα καλώδια αυτά, όπως είπε, θα είναι τα πρώτα που θα συνδέουν απευθείας τη Βόρεια Αμερική με κάποια από τα κύρια τμήματα της Ινδονησίας, και θα αυξάνουν τη διασυνδεσιμότητα για τις κεντρικές και τις ανατολικές επαρχίες της τέταρτης πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο.

Ο Σαλβαντόρι είπε πως το Echo κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Google και την ινδονησιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών XL Axiata και θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2023.

Το Bifrost, σε συνεργασία…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο