Κολομβία: Ασκήθηκαν διώξεις σε 19 στρατιωτικούς για τις σφαγές 303 αμάχων


Η δικαιοσύνη της Κολομβίας, η οποία διενεργεί έρευνα για τη μακρά εμφύλια σύρραξη στην Κολομβία, άσκησε διώξεις χθες Δευτέρα σε βάρος 19 στρατιωτικών για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τις δολοφονίες 303 αμάχων που παρουσιάστηκαν ψευδώς από τις ένοπλες δυνάμεις του κράτους της Λατινικής Αμερικής ως αντάρτες πεσόντες σε μάχες από το 2005 ως το 2008.

Σύμφωνα με την Ειδική Δικαιοδοσία για την Ειρήνη (Jurisdicción Especial para la Paz, JEP), ειδικό δικαστήριο ιδρυμένο δυνάμει της συμφωνίας ειρήνης που υπέγραψαν το 2016 η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και ο τότε πρόεδρος, η πρακτική αυτή, γνωστή με την ονομασία falsos positivos («ψευδώς θετικά», ενν. αποτελέσματα), ασκείτο από πολλές μονάδες του στρατού από το 2002 ως το 2008, επί των ημερών της δεξιάς κυβέρνησης του προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε, κι είχε τουλάχιστον 6.402 θύματα.

30 ? true : false; var REFRESH_KEY = ‘refreshOnView’; var REFRESH_VALUE = autoRefresh ? ‘yes’ : ‘no’; if (sizes) { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId).setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE).addService(googletag.pubads()).defineSizeMapping(getSizeMapping(googletag, sizes)); } else { definedSlot = googletag.defineSlot(code, size, divId).setTargeting(REFRESH_KEY, REFRESH_VALUE).addService(googletag.pubads()); } googletag.display(divId); if (autoRefresh) { console.log(`refresh of ${code} registered. Will trigger…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο