Καταπολεμήστε τον φόβο σας για τις αράχνες μέσω μιας απλής AR εφαρμογής

Φοβάστε τις αράχνες; Τώρα έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να καταπολεμήσετε την φοβία σας. Ερευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν μια πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας για να βοηθήσουν τους ανθρώπους πάνω σε αυτό το πρόβλημα.

Η εφαρμογή, που ονομάστηκε Phobys, λειτουργεί ως ένα είδος «θεραπείας μέσω της έκθεσης», καθοδηγώντας τους ασθενείς σε καταστάσεις που δημιουργούνται από την εφαρμογή, προκειμένου να απεμπλακούν σταδιακά από τη φοβία τους.

“Η κίνησή τους είναι παράξενη και ανατριχιαστική, έχουν οκτώ πόδια, παγιδεύουν την τροφή στις φωλιές στους και στην όψη δεν είναι και ότι πιο όμορφο υπάρχει,” μας εξηγεί ο ιστότοπος της εφαρμογής Phobys. “Σε γενικές γραμμές όμως οι αράχνες δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.”

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας εξελικτικός λόγος ο οποίος μας κάνει να νιώθουμε άβολα γύρω τους και να φοβόμαστε αυτά τα μικρά τέρατα σύμφωνα με την ομάδα του πανεπιστημίου του Basel. Οι πιο πολλοί από εμάς ανατριχιάζουμε στην όψη τους λόγο κάποιου ψυχικού τραύματος ή πιο απλά γιατί έτσι μας έμαθαν. Πολύ σπάνια όμως κάποιος άνθρωπος θα αναζητήσει βοήθεια από…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο