Καναδάς: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση του TikTok στις υπηρεσιακές της συσκευές, για λόγους ασφαλείας

Ο Καναδάς απέκλεισε σήμερα την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok από υπηρεσιακές συσκευές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η εφαρμογή αυτή συνιστά ένα «απαράδεκτο» επίπεδο κινδύνου για το απόρρητο και την ασφάλεια.

Ο Καναδάς κινήθηκε επίσης για να εμποδίσει εργαζομένους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κατεβάσουν την εφαρμογή στο μέλλον, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων από το TikTok παρέχουν σημαντική πρόσβαση στα περιεχόμενα του τηλεφώνου, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Το TikTok δήλωσε απογοητευμένο από την απόφαση του Καναδά. Αυτή εκδόθηκε «χωρίς να αναφέρει οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το TikTok και χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μαζί μας για να συζητήσουμε τυχόν ανησυχίες πριν ληφθεί αυτή η απόφαση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Η κίνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε παρόμοια απαγόρευση, υπογραμμίζει το αυξανόμενο λόμπι εναντίον του TikTok λόγω ανησυχιών για την εγγύτητά του με την κινεζική κυβέρνηση και την κατοχή δεδομένων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Ομοσπονδιακές και επαρχιακές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου του Καναδά ερευνούν επίσης από κοινού την εφαρμογή, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance Ltd, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη συλλογή, τη…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο