Για νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης μέχρι την Πέμπτη προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα meteo.gr από σήμερα, Τρίτη 05/04, αναμένεται νέο επεισόδια μεταφοράς αφρικανικής σκόνης προς τη χώρας μας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν αυξημένες έως και την Πέμπτη 07/04, ενώ από την Παρασκευή 08/04 θα υποχωρήσουν.
Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα για τη σημερινή ημέρα (Τρίτη, 05/04) όπου φαίνεται πως περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Η αφρικανική σκόνη που θα καλύψει σήμερα, Τρίτη (05/04), τον ελληνικό ουρανόmeteo.gr
Για αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ειχε προειδοποιήσει με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης συνιστώντας προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.
«Η αφρικανική σκόνη θα πρωταγωνιστήσει και αυτή την εβδομάδα στο καιρικό «μενού». Προς το τέλος αυτής της εβδομάδας η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και πάλι», έγραψε ο κ. Μαρουσάκης στο Facebook.
Στο βίντεο που ανάρτησε ο μετεωρολόγος φαίνονται τα κύματα αφρικανικής σκόνης και η…