Κίνδυνος για blackout σε Facebook και Instagram – Καλοκαίρι με κλειστά social media στην Ευρώπη;

Οι Ευρωπαίοι χρήστες ίσως δουν τους λογαριασμούς τους σε Facebook και Instagram να κλείνουν το καλοκαίρι σύμφωνα με το «Politico»  

Καλοκαίρι δίχως δύο από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της Meta και γενικά των social media ίσως να κάνουν οι Ευρωπαίοι χρήστες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Politico» η ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ιρλανδίας, θέλει να απαγορεύσει τη μεταφορά δεδομένων της Meta προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ενημέρωσε την Πέμπτη (7/7) τους ομολόγους της στην Ευρώπη, ότι θα εμποδίσει την αποστολή δεδομένων στην εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι οι χρόνιες δικαστικές συγκρούσεις μεταξύ της Meta και Ευρωπαίων ακτιβιστών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Εάν η πρόταση πάρει το «πράσινο» φως, η Meta δεν θα επιτρέπεται πλέον να μεταφέρει δεδομένα από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι η Meta, έχει ενημερώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι μια απαγόρευση αυτού του είδους πιθανόν θα καθιστούσε αδύνατη την προσφορά του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ, οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αμερικανικό…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο