Η Realme κυκλοφορεί το πρώτο smartphone «χαμαιλέων» που αλλάζει χρώμα ανάλογα τον φωτισμό


Η εταιρεία realme ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (2.2.2022) την κυκλοφορία του πρώτου έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) «Χαμαιλέων» στην Ευρώπη με συσκευή που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Πρόκειται για το design της realme 9 Pro Series.

Το χρώμα Sunrise Blue και στα δύο smartphone μοντέλα της σειράς 9 Pro Series, θα διαθέτει εφέ φωτοτροπίας, με την πίσω όψη να αλλάζει εντελώς χρώμα από μπλε σε κόκκινο μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα – όντας κάτω από τον ήλιο ή κάτω από υπεριώδεις ακτίνες – και να επανέρχεται ξανά σε μπλε απόχρωση όταν δεν θα είναι εκτεθειμένη πια στο ηλιακό φως.

Χάρη στο φωτοχρωματισμό και τα φωτοχρωμικά οργανικά υλικά, η πίσω όψη του smartphone μπορεί να αλλάζει το χρώμα της όταν φωτίζεται από υπεριώδεις ακτίνες.

Για να επιτευχθεί το «φαινόμενο του Χαμαιλέοντα» στα smartphone της σειράς χρησιμοποιήθηκαν νέες καινοτομίες: από το πάχος της στρώσης και της μορφής που αλλάζει χρώμα, μέχρι τη δεσμευτική ισχύ της πρόσφυσης των γυάλινων στρωμάτων και τη διάρκεια των χρόνων μετάβασης.

Περισσότερες από 200 διαδοχικές προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου και του πώς να «αλλάζει» η μοριακή δομή ούτως ώστε το υλικό να αλλάζει χρώμα και…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο