Η Meta απολύει περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους

Η Meta απολύει το 13% του προσωπικού της ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg σε επιστολή προς τους υπαλλήλους του. Η Meta αριθμούσε πάνω από 87.000 εργαζόμενους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα μοιράζομαι μερικές από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta», γράφει ο Zuckerberg στην επιστολή. «Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας να φύγουν. Λαμβάνουμε επίσης μια σειρά πρόσθετων μέτρων για να γίνουμε μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εταιρεία, μειώνοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο».

Οι απολύσεις έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τη Meta, η οποία παρείχε χλιαρή καθοδήγηση στα τέλη Οκτωβρίου για τα επερχόμενα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, που τρόμαξαν τους επενδυτές και προκάλεσαν βύθιση 20% στη μετοχή.

Οι επενδυτές ανησυχούν για τα αυξανόμενα έξοδα της Meta, τα οποία ήταν 19% υψηλότερα σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές πωλήσεις της Meta μειώθηκαν 4% σε ετήσια βάση στα 27,71 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 46% από το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο