Η Google θα υπακούσει στο νόμο της Νότιας Κορέας για εναλλακτικά συστήματα πληρωμών εντός των εφαρμογών

​Η Google ανακοίνωσε ότι θα υπακούσει στο νέο νόμο της Νότιας Κορέας, που απαιτεί από τους διαχειριστές καταστημάτων εφαρμογών να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να εφαρμόζουν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους Android και iOS.

Η Νότια Κορέα ψήφισε το συγκεκριμένο νόμο στις 31 Αυγούστου και, εκτός από το άνοιγμα εφαρμογών για κινητά σε περισσότερα συστήματα πληρωμών, απαγορεύει στην Google και την Apple να παρεμποδίζουν την διάθεση εφαρμογών που εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα. Ο νόμος επιτρέπει επίσης στην Επιτροπή Επικοινωνιών της Κορέας να επιβάλει πρόστιμο στην Google και την Apple έως και το 3% των τοπικών εσόδων τους, εάν δεν συμμορφώνονται με τις νέες οδηγίες.

Ωστόσο, η Google ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να προσφέρουν αυτά τα νέα συστήματα πληρωμών παράλληλα με το Google Pay, και λέει ότι θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να πληρώνουν στην εταιρεία ένα ποσοστό από κάθε αγορά. Αυτή η κατανομή εσόδων είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκή για τους προγραμματιστές —η Google μείωσε το μερίδιο από κάθε αγορά κατά 4%— αλλά πιθανώς μόνο πριν ληφθούν υπόψη οι χρεώσεις του συστήματος πληρωμών.

“Όπως κάθε επιχείρηση, πρέπει να διαθέτουμε ένα βιώσιμο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο