Η Google θα αποκρύπτει και θα αποκλείει τη λήψη απαρχαιωμένων Android εφαρμογών σε νέους χρήστες

(Image: Google)

Για λόγους ασφαλείας και απόδοσης, η Google δεν θέλει να εκτελείτε απαρχαιωμένες εφαρμογές στο ολοκαίνουργιο smartphone σας, επομένως από τον Νοέμβριο, θα είναι πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές σε συσκευές που διαθέτουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android.

“Επί του παρόντος, απαιτούμε από τις νέες εφαρμογές και οι ενημερώσεις τους να στοχεύουν σε ένα επίπεδο Android API εντός ενός έτους από την τελευταία έκδοση του Android OS”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων της Google, Krish Vitaldevara, σε μια ανάρτηση του. “Δεν είναι δυνατή η δημοσίευση νέων εφαρμογών και ενημερώσεων που δεν πληρούν αυτήν την απαίτηση στο Google Play.”

Από την 1η Νοεμβρίου, “λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για να προστατεύσουμε τους χρήστες από την εγκατάσταση εφαρμογών που ενδέχεται να μην έχουν τις πιο πρόσφατες λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας”, εξήγησε ο Vitaldevara. Συγκεκριμένα, η Google θα εμποδίσει τους νέους χρήστες να ανακαλύψουν και να εγκαταστήσουν εφαρμογές που στοχεύουν σε ένα επίπεδο API που δεν είναι εντός δύο ετών από την τελευταία σημαντική έκδοση του Android.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης που μόλις…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο