Η Google θέλει να βοηθήσει τους χρήστες του Android να βρουν αξιόλογες εφαρμογές για tablets

Η Google κάνει ευκολότερη την εύρεση αξιοπρεπών εφαρμογών για συσκευές Android με μεγάλες οθόνες.

Η εταιρεία λέει ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται περισσότερα από 250 εκατομμύρια Android tablets, foldables και συσκευές που τρέχουν Chrome OS. Οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να τρέξουν κανονικά τις περισσότερες Android εφαρμογές που είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play, όμως η εύρεση εφαρμογών οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για μεγάλες οθόνες είναι αρκετά δύσκολη.

Η Google έχει εισάγει πρόσφατα quality guidelines για τα large-screen apps έτσι ώστε να βοηθήσει τους Android developers να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες οθόνες που έχουν αυτές οι συσκευές προσθέτοντας και άλλες συσκευές εισόδου όπως γραφίδες ή να δημιουργήσουν ξεχωριστές εφαρμογές.

“Στους επόμενους μήνες”, λέει η Google, “θα ενημερώσουμε τη λογική των “εμφανίσεων” και του ranking στο Play σε συσκευές με μεγάλη οθόνη για να δώσουμε προτεραιότητα σε εφαρμογές και παιχνίδια υψηλής ποιότητας με βάση τα quality guidelines. Αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο εμφάνισης των εφαρμογών στα αποτελέσματα αναζήτησης και προτάσεων στην αρχική σελίδα, με στόχο να βοηθήσουν τους χρήστες να βρουν τις εφαρμογές που είναι καλύτερα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο