Η Google θέλει να βελτιώσει τις αναζητήσεις που κάνετε

Η Google αρχίζει σταδιακά να κάνει διαθέσιμη μία μεγάλη αναβάθμιση που αξιοποιεί τις δυνατότητες του MUM (Multitask Unified Model)

Του Δημήτρη Μαλλά

ειδησεισ

H Google λειτουργεί τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιδέχεται βελτιώσεις. Ιδίως από τη στιγμή που οι απαιτήσεις των χρηστών μεγαλώνουν και θέλουν αποτελέσματα που να είναι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνουν.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος που έχει θέσει η ίδια η Google αναφορικά με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης της, όπου επιδιώκει να αξιοποιήσει περισσότερο εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και να συνδυάσει αναζητήσεις με εικόνες, video και κείμενο.

Όπως ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα, η Google αρχίζει σταδιακά να κάνει διαθέσιμη μία μεγάλη αναβάθμιση που αξιοποιεί τις δυνατότητες του MUM (Multitask Unified Model), όπως ονομάζεται η νέα πλατφόρμα που έχει αναπτύξει ο αμερικανικός κολοσσός. Η πλατφόρμα αυτή, η οποία βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρει τη δυνατότητα ο χρήστης να κάνει ερωτήσεις και αναζητήσεις με κείμενο ακόμη και σε αποτελέσματα που έχουν εικόνες.

google-anazitisis.jpgΗ Google βελτιώνει τις αναζητήσεις

Για παράδειγμα, ένας χρήστης στρέφει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο