Η Google επενδύει στην Ελλάδα

Μια μεγάλη επένδυση της Google ανακοινώνεται στη χώρα μας, σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ραντάρ των τεχνολογικών κολοσσών. Μετά την Amazon Web Services και τη Lamda Hellix, η Google είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας.

Ο αμερικανικός όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει τη δημιουργία υποδομών cloud, μέσω των οποίων θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και οι ταχύτητες στους πελάτες της, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και τη δημιουργία data centers ή τη δημιουργία σταθμών και κόμβων εντός υφιστάμενων.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Google Cloud International, Αντέρ Φοξ – Μάρτιν είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Google, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου πραγματοποίησε ομιλία.

Παρακολουθήστε στο βίντεο την εκδήλωση και την ομιλία:

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει εφαλτήριο προόδου για τη χώρα και είναι οδηγός για το αύριο αρκεί να υπάρχει όραμα και σχέδιο. Δεν έχω κρύψει το όραμά μου για ψηφιακό άλμα της πατρίδας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο