Η Apple κυρίαρχος στη λίστα με τα πιο δημοφιλή smartphone για το 2022

Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Apple, αφού τα iPhone που κυκλοφόρησε κυριάρχησαν στη λίστα με τα δέκα κορυφαία τηλέφωνα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Counterpoint Research, οκτώ από τις δέκα premium συσκευές ανήκουν στην Apple με το iPhone 13 να κερδίζει την πρώτη θέση με εκτιμώμενο 5% των συνολικών πωλήσεων smartphone σε όλο τον κόσμο και 28% όλων των πωλήσεων iPhone. Το vanilla 13 ήταν το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Γαλλία μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Αυγούστου 2022.

Το iPhone 13 Pro Max ήρθε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 2,8% όλων των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone, ακολουθούμενο από τον διάδοχό του, το iPhone 14 Pro Max, το οποίο κατέλαβε το 1,7% όλων των πωλήσεων. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα iPhone Pro Max ξεπερνά τις πωλήσεις των ομολόγων Pro και vanilla κανονικού μεγέθους.

Το Galaxy A13 της Samsung ήταν το τέταρτο τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022, ακολουθούμενο από το iPhone 13 Pro που ολοκλήρωσε τη λίστα των πέντε κορυφαίων. Το iPhone 12 που κυκλοφόρησε τον…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο