Η Apple ετοιμάζει σύστημα ασφαλείας με αναγνώριση προσώπου για την επερχόμενη ID λειτουργία του Wallet

Η Apple ανακοίνωσε στο WWDC 2021 τον Ιούνιο ότι θα προσθέσει υποστήριξη για ταυτότητες φωτογραφιών που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση στην εφαρμογή Wallet της. Η εταιρεία δεν κοινοποίησε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία, αλλά το 9to5Mac ανακάλυψε «κώδικα και αρχεία» στο iOS 15 Beta 4 που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς σχεδιάζει η εταιρεία να αποτρέψει την κακή χρήση της.

Το Wallet έκανε το ντεμπούτο του ως εφαρμογή που ονομαζόταν Passbook παράλληλα με το iOS 6 τον Σεπτέμβριο του 2012. Η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη διαχείριση καρτών επιβράβευσης, κάρτες επιβίβασης και παρόμοιου περιεχομένου μέσω κωδικών QR. Αργότερα απέκτησε τη δυνατότητα χειρισμού πληρωμών, αποθήκευσης ταυτοτήτων πανεπιστημίων και διαχείρισης κλειδιών αυτοκινήτου, καθώς προστέθηκε και υποστήριξη NFC.

Η προσθήκη εγγράφων ταυτότητας που έχουν εκδοθεί από το κράτος θα μπορούσε να κάνει το Wallet ακόμη πιο χρήσιμο για τους κατόχους iPhone. Αλλά ίσως το μεγαλύτερο ερώτημα σχετικά με τη λειτουργία, με εξαίρεση το πού θα υποστηριζόταν, είναι πώς η Apple σχεδίαζε να αποτρέψει τους κακόβουλους παράγοντες από το να προσθέσουν ταυτότητες άλλων ανθρώπων.

Το 9to5Mac αναφέρει ότι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο