Η Ρωσία πιέζει τις Google και Apple να καταργήσουν την εφαρμογή “Smart Voting”

Η FSB, υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, φέρεται να εκφοβίζει τις Google και Apple να αφαιρέσουν την εφαρμογή Smart Voting από τις πλατφόρμες τους, λόγω της σύνδεσής της με τον Alexei Navalny.

Το Reuters αναφέρει ότι οι σύμμαχοι του Nalvany «σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για κινητά, ώστε να οργανώσουν μια ψηφοφορία και να δώσουν ένα πλήγμα στην Ενωμένη Ρωσία». Ωστόσο, η εφαρμογή αφαιρέθηκε από το Google Play και το App Store λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ρωσικές κοινοβουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Washington Post αναφέρει ότι «Ρώσοι πράκτορες πήγαν στο σπίτι ανώτατου στελέχους της Google στη Μόσχα, για να παραδώσουν το εξής μήνυμα: καταργήστε την εφαρμογή που έχει προκαλέσει την οργή του Ρώσου προέδρου Vladimir Rutin μέσα σε 24 ώρες, ή θα πάτε φυλακή.»Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι «ο κύριος εκπρόσωπος της Apple στη Μόσχα, αντιμετώπισε κάτι ανάλογο». Στη συνέχεια, οι εταιρείες αφαίρεσαν την εφαρμογή από τις πλατφόρμες τους.

Η Google και η Apple δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο στο θέμα. Η Ρωσία έχει απαγορεύσει την είσοδο σε πολλές πλατφόρμες τις…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο