Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε καθολικά το TikTok – «Να προστατευτούμε από τους Κομμουνιστές»

Νόμο που απαγορεύει καθολικά την εφαρμογή TikTok στην πολιτεία, επικύρωσε την Τετάρτη ο κυβερνήτης της Μοντάνα, γεγονός που σηματοδοτεί την απαρχή μιας νομικής μάχης που αναμένεται να φθάσει μέχρι την Ουάσιγκτον, καθώς το ομοσπονδιακό Κογκρέσο εξετάζει επίσης σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής σε όλη την επικράτεια.

«Για να προστατεύσω τα προσωπικά και ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, απαγόρευσα το TikTok στη Μοντάνα», ανέφερε μέσω Twitter ο Γκρεγκ Τζιανφόρτε, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της βορειοδυτικής πολιτείας με ένα εκατομμύριο και κάτι κατοίκους.

Υπενθυμίζεται πως το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και πολλοί Aμερικανοί πολιτικοί ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση της Κίνας τη χρησιμοποιεί για να κατασκοπεύει και να χειραγωγεί τους χρήστες. Η εταιρεία, όπως και πολλοί ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας που κάνουν λόγο για υποκρισία, έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς .

Ωστόσο το TikTok έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας νέας σύγκρουσης – ψυχροπολεμικού επιπέδου – των ΗΠΑ με την Κίνα και επιπλέον έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των ισχυρών της silicon valley. Μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή εταιρείες όπως το Facebook και το Instagram, ξεπερνώντας το ορόσημο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο